Kuchařky od knihkupectví Beletrie

Culinaria Čína – Kulinární průvodce

Kniha je objevitelskou výpravou za tajemstvími čínské kuchyně. Autorky i fotografové nahlížejí kuchařům přes rameno na nočních trzích čínských metropolí i v jejich domovech, uvádějí čtenáře do světa restaurací různých cenových kategorií a nabízejí možnost napodobit známá i méně známá čínská jídla doma. Publikace se zabývá nejdůležitějšími a nejznámějšími regionálními kuchyněmi země: od jihu Číny, „tavicího kotlíku“ kulinářské kultury, přes bohaté pobřežní provincie a lahůdky pekingské palácové kuchyně až k odlehlým severním provinciím. Není to pouhá kuchařka – přináší množství vysvětlujících údajů i překvapivých skutečností z kulinářské historie i přítomnosti Číny.

Prostřeno! 2 od Aše po Jablunkov

39 soutěžních týdnů oblíbené gastronomické show, 194 šéfkuchařů, 194 menu, 582 originálních rodinných receptů Každý týden se před kamerami utkává pět neprofesionálních kuchařů a kuchařek z řad televizních diváků. Účastníci musejí své menu ohlásit předem a později na něm nic neměnit. Hodnotí se pokrmy, atmosféra večera, jak bylo prostřeno, jak hostitel své hosty pobavil. Hraje se o finanční částku, a když vaří celebrity, je výhra určena na charitu. Nahlédnutí do českých domácností je poučné, zábavné, někdy dokonce i dramatické. A kolik poetiky a humoru najdete u českého stolu: Aniččino tajemství, divotvorné ovoce, dva na zastávce, hříšný tanec, jahodová radost, játra pana starosty, knížecí bomba, kouzlo lesa…

Velká kniha o vaření

Tato obsáhlá kniha o vaření vás provede kuchyněmi od Dálného východu přes Středomoří až po Mexiko. Pokud jste si ještě netroufli na náročnější recepty, jako jsou například Ústřice a la Rockefeller, tak s touto knihou to pro vás bude hračka. Recepty jsou zprostředkované krok za krokem a doprovázeny fotografiemi. V knize je celá řada předkrmů, hlavních chodů i dezertů. Opravdovými skvosty této knihy jsou technologické postupy. Konečně se dozvíte, jak se nejsnáze vylupuje krabí maso nebo jak připravit dokonalý steak. Toužíte se stát sebejistým kuchařem a plynule produkovat lahodné jídlo? Tato kniha má za úkol pomoct vám dojít přesně k tomuto cíli. Až se důvěrně seznámíte s obsahem tohoto veledíla, budete čerpat z široké škály receptů, které vám umožní vytvářet spoustu výtečných jídel pro každou příležitost. Ať vezmete hojně vyhledávané obědové sendviče, elegantní pohoštění na party, zdravé večeře pro všední dny uvařené v co nejkratším čase nebo mistrovsky provedené klasické perly mezinárodní kuchyně, díky této knize vždy dosáhnete vynikajících výsledků. Obsahuje úžasnou kolekci receptů z celého světa, které nyní volně překračují hranice a jsou všem stále bližší. Pokrmy dříve k dostání jen v exotických restauracích můžete dnes s úspěchem podávat doma, aby se připojily k starým rodinným favoritům. Navíc u řady receptů nabízí kuchařka obměny, což znamená, že jakmile zvládnete základ, můžete hravě vyrobit i něco trochu jiného.

This entry was posted on Pondělí, Říjen 17th, 2011 at 16:21 and is filed under Produkty. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.